Festivali Tipologjik Kombetar i Valles Popullore Burimore i LushnjesU zhvillua edicioni i nente i Festivalit Tipologjik Kombetar te Valles Popullore Burimore ne Lushnje, ku morren pjese 300 valletare nga Shqiperia dhe vendet e tjera te Ballkanit.
Kryetarja e Keshillit te Qarkut Korce Znj. Ana Verushi, e cila mundesoi pjesemarrjen e Asamblit ne kete festival, shpreh falenderim per perfaqesimin dinjitoz te ketij grupi, duke risjelle edhe nje here vendin e Pare ne Korce, atje ku tradita ka gjithmone nje Emer !!...