Takim mbi Rreformen TerritorialeKryetarja e Keshillit te Qarkut Korce Znj.Ana Verushi priti Shefin e Zyres se Keshillit te Europes , Z. Claus Neukirch.
Qellimi i vizites ishte njohja me Qarkun e Korces, veprimtarine, sukseset dhe problemet qe hasen ne zbatimin e Reformes Territoriale dhe Administrative si dhe perfshirjen ne projektet e Keshillit te Europes.
Z. Claus Neukirch shfaqi interes edhe mbi ecurine dhe funksionimin e Keshillit Konsultativ ndermjet qeverisjes qendrore dhe lokale, ku Kryetarja e Keshillit te Qarkut eshte anetare e tij.