153 Vjetori i Unifikimit te Ishujve Joniane153 vjetori i Unifikimit te Ishujve Joniane beri bashke me 21 Maj 2017 ne Korfuz te Greqise, homologe rajonale nga te dy anet e kufirit.Guvernatori i Korfuzit Theodoros Galiatsatos priti Kryetaren e Keshillit te Qarkut Znj. Ana Verushi.
Gjate takimit u shkembyen mendime per angazhime te perbashketa ne projekte te fituara strategjike si dhe ne fushat e tjera te zhvillimit ekonomik - social - kulturor te rajoneve respektive.Gjithashtu Kryetarja e Keshillit te Qarkut zhvilloi takime me perfaqesues te larte te shtetit grek si dhe me Presidentin e Republikes Greke Prokopis Pavlopoulos.